Toimintavuosi kääntymässä jo loppusuoralle

Reippaat terveiset täältä Sankareiden työn keskiöstä. Tämä 25. toimintavuotemme on ollut todella hektinen toiminnallisesti, kuten hieman uumoilinkin tähän vuoteen lähdettäessä. Toimintavuotta on elävöittänyt juhlavuoden tapahtumamme, jotka ovat nyt kaikki saatu toteutettua. Syksyn päätapahtumat osallistuminen Red Carpet elokuvafestivaalin gaalatilaisuuteen ja oma juhlaseminaarimme ovat iloisesti takanapäin. Juhlaseminaari oli teemansa mukaisesti ”Yhdessä -ei yksin” yhteistyön aikaansaannosta. Kiitokset kaikille mukana olleille toimijoille, runsaslukuiselle yleisölle (lähes 300) ja toimijatorille osallistuneille tapahtuman onnistumisesta. Tämän seminaarin puheenvuorot löytyvät edelleen tallenteena verkkosivuiltamme.

Samaan aikaan, kun juhlistimme menneitä aikoja, käänsimme katseet jo loppukesästä tulevaisuuteen ja uuden toimintastrategiamme valmistamiseen. Uusi strategiamme on nyt hallituksemme hyväksymistä vaille valmiina ja käsittelyssä marraskuun alussa. Olemme laatineet maltillisen kasvusuunnitelman, jossa on mielestäni sopivasti haastetta, eteenpäin menoa ja kunnianhimoa. Ennen kaikkea strategiamme on maanläheinen ja hyviä käytäntöjämme tukeva suunnitelma ehkäisevän päihdetyön tehostamiseksi tulevaisuudessa. Tähän liittyy myös ensi vuoden STEA hakemuksemme perusteet. Julkaisemme tästä asiasta lisää infoa, kun saamme joulukuussa tietää tulevat STEA päätökset vuodelle 2024.

Henkilöstömme on tänä vuonna hieman muuttunut, sillä kohtaamistyön koordinaattorimme Suvi Koivulahden jäädessä äitiyslomalle häntä tuuraamaan on palkattu hyvinkääläinen Mira Paananen, joka on päässyt hyvin jo töihinsä käsiksi. Alkuvuonna palkkaamme viestinnän kehittäjä Alexander Smalin työsopimusta jatkettiin vähintään loppuvuoden mittaiseksi. Alexanderkin on päässyt mukavasti uuteen työhönsä sisään ja tuonut viestintäämme sekä markkinointiin uutta puhtia. Muu porukkamme on pysynyt entisillä vastuualueillaan ja titteleillään toimissaan.

Henkilökohtaisen kehittymisen näkökulmasta tämä vuosi on tarjonnut paljon uutta allekirjoittaneelle. Lokakuussa sain suoritettua alkuvuodesta aloittamani Drug Policy Course 2023 koulutukseni loppuun Maltalla pidetyllä päätösjaksolla. 22 osallistujaa saman moisesta määrästä eri maita sai todistuksen huumepolitiikan edistyneestä hallinnasta, huikean kansainvälisen yhteistyöverkoston, paljon uutta osaamista ja unohtumattomia elämyksiä kaikilta kolmelta eri opintojaksolta. Kirjoitin tästä kokonaisuudesta myös loppuraportin / matkakertomukseni ja mitä todennäköisemmin tulen sen julkaisemaan myöhemmin verkkosivuillamme. Yksi suurimmista oppimistuloksista itselläni oli mielestäni kokonaisvaltaisen näkemyksen huumepolitiikasta parempi oivaltaminen sekä globaalisti että kansallisesti.Siviilielämän puolella minulle on iloa tuonut perheemme jälkikasvun tekemisten seuraaminen ja tukeminen sekä lapsenlapsemme elämässä mukana oleminen. Muuttuvia tilanteita tulee eteen paljon ja se on juuri sitä täyttä elämää. Oma urheileminen on ollut kilpatasolla tietoisesti vähäisempää, mutta kiireiden helpottaessa tähänkin asiaan tulee muutos. Jääurheiluni huipennukset tapahtuvat aina keväisin, joten sinne on katseet ja tavoitteet suunnattu. Lopuksi vielä haluan jakaa yhden mahtavan kirjalukukokemuksen, jota suosittelen vahvasti kaikille ihmisille. Luin kesällä lahjaksi saamani kirjan ”Kadonnut keskittymiskyky”, Johan Hari. Tämä osui ja upposi. Kirja oli erittäin ajankohtainen ja hyvin kirjoitettu, mikä sopivasti laittoi miettimään monia asioita tästä elämän hektisyydestä.

Näillä terveisillä tsemppiä kaikille loppusyksyyn ja iloista talven odotusta,

Terveisin,

Henrik Norrena