Syyskausi on vuoden kiireisintä aikaa

Tätä kirjoittaessa syyskautemme on jo täydessä vauhdissa. On ollut mukava huomata, että toimintamme on kysyttyä ja uusiakin tilauksia on tipahdellut tuon tuosta. Näihin olemme vastailleet parhaamme mukaan ja lähes kaikkiin on pystytty reagoimaan halutulla toiminnalla. Tärkeä osa toimintaamme on tulevan vuoden avustushaun tekeminen avustuskeskus STEA:lle. Tämä työ on pian viimeistelyä vaille valmista. Tässä kohtaa on jo hyvä kiittää henkilöstöämme, joka on venynyt ja sopeutunut välillä nopeisiinkin muutoksiin kaiken kiireen keskellä.

Syyskauden rungon meillä on jo pitkään muodostanut pääyhteistyökumppanimme Hyvinkään kaupungin ja Hyria Koulutus Oy:n kanssa tehtävä työ. Tätä työtä on tehty suunnitelmallisesti jo vuodesta 2009. Näiden rinnalle tähän syksyyn saimme uuden projektin Keusoten kuntayhtymän kouluihin suunnatusta ”Pidä Pääsi” -koulukiertueesta. Tämä on iso kokonaisuus, jossa on monenlaisia toimintoja kuntien yläkouluihin suunnattuna. Mainittakoon, että koulukiertueen hyvinvointikyselyyn olemme jo tässä vaiheessa saaneet 3500 vastausta nuorilta. Saamme siis työmme pohjaksi varsin kattavan ja ajankohtaisen tilannekuvan alueen nuorten hyvinvoinnista. Etelä-Karjalan alueen yhteistyö on tänä syksynä jälleen suurta ja niinpä suuntamme koulutyötämme myös tälle alueelle.

Koulutyömme ohella olemme valmistelleet mm. uutta koulutusmateriaalia. ”Neljä tarinaa päihteistä” on saatu valmiiksi ja käynnissä on enää materiaalin viimeistelytyöt. Tämä materiaali tullaan julkistamaan piakkoin ja tulemme järjestämään kutsuvieraillemme oman ensi-iltatapahtuman tästä. Materiaalissa yhdistyy ehkäisevä työ ja kokemusasiantuntijuus ja mielestämme se on erittäin toimiva apuväline päihdekasvatustyössä. Samaan aikaan meillä on ollut työn alla myös juhlakalenterimme 2023 valmistusprosessi, mikä sekin on edennyt aikataulussa ja tästä kuullaan piakkoin lisää.

Vaikuttamistyössämme on pitänyt myöskin kiirettä. Uusia strategioita pohditaan niin valtakunnallisesti, alueellisesti kuin paikallisestikin. Tulevat hyvinvointialueet ja sote-uudistus kurkkivat jo kulman takana ja toimintojen on syytä olla kohdillaan, kun uudistukset astuvat voimaan. Järjestömme osalta ensi vuosi on vielä käynnissä olevan strategiakauden päätösvuosi, mutta uuden strategiamme suunnittelutyö käynnistyy jo tänä syksynä.

Henkilökohtaisesti koen olevani hyvässä vireessä ja kuntoilut sujuvat nyt hyvin. Iso syy tähän on se, että kropassa ei ole tällä hetkellä vammoja, jotka sen estäisivät. Yritän pitää kiinni siitä, että liikun säännöllisesti noin 5-6 krt. / viikko ja kiinnitän huomiotani uneen sekä ravintoon. Isovanhempana oleminen on innostavaa hommaa ja sitä olen tässä harjoitellut. Yöheräämiset olen kuitenkin onnistuneesti kyennyt väistämään ainakin toistaiseksi. Loppuvuonna juhlistamme vaimoni kanssa 30 v taivalta avioliitossa. Kyseessä lienee helmihäät ja nimi taitaa vihjata kovasti koruliikkeen suuntaan. Tätä en ole vielä juurikaan miettinyt, mutta kyllä jotakin täytyy keksiä sitten joulukuussa.   

Hyvää syksyn jatkoa kaikille,
Henrik Norrena