Puolivälin krouvissa

Vuosi 2023 on edennyt jo lähes puoliväliinsä. Kevät piti minua niin kiireisenä, että näiden blogieni väli on kasvanut turhan pitkäksi. Rehellisesti voin kyllä tunnustaa, että kyse ei ole laiskuudesta vaan todellakin arkeni hektisyydestä. Koulutyömme alkuvuonna on ollut 142 % vilkkaampaa kuin edellisvuonna. Tämä kertoo jo paljon työtahdistamme. Näiden koulutöiden ohella olemme tehneet paljon muutakin kehittämisen, tapahtumien toteuttamisen ja verkostotyön merkeissä. Tähän viime mainittuun olemme saaneet uusia verkostokumppaneita 20 kpl kansainvälisen koulutukseni myötä. Itselläni on parhaillaan käynnissä Drug Policy Course 2023 koulutus, jota olen tänä vuonna suorittanut nyt kahden opintoviikon verran. Koulutus on EU:n Pompidou ryhmän koordinoimaa ja tänä vuonna siihen osallistuu edustajia 21 eri maasta. Syksyllä saan tämän koulutuksen päätökseen ja tulen kirjoittamaan siitä ihan oman blogitekstinkin. Työn ohella opiskeleminen on välillä ollut melko haastavaa, mutta on se kyllä antanutkin paljon.

Tänä vuonna minua on pohdituttanut paljon toimintaympäristömme muutokset ja yleinen epävarmuuden tila johtuen monista eri osatekijöistä. Järjestökenttäkin elää muutoksen aikaa. Ensi vuonna valtionavustuksemme siirtyvät ensi kerran valtion budjetin alle ja nähtäväksi jää miten muutos tulee vaikuttamaan käytännön tasolla. Talousasioiden suhteen olemme kaikki tiukoilla kiihtyvän inflaation ja hinnan korotusten myötä. Iso muutostekijä on vastavalittu maan hallitus ja sen tulevat painotukset sekä säästötoimet. Omaa toimintaamme tarkastelemme elokuussa käynnistyvillä strategiapäivillä, joissa lähdemme luomaan omaa strategiaamme tuleville vuosille. Odotan jo innolla tätä prosessia, sillä tämän työn merkitys kantaa aina pitkälle tulevaisuuteen. Näissä muuttuvissa toimintaympäristöissä uskon, että strategiatyömme on tällä kertaa entistäkin merkityksellisempää.

Yksi itseäni innostava asia tänä vuonna on ollut se, että vietämme järjestömme 25. juhlavuotta parhaillaan. Nimesimme juhlavuoden tapahtumiksi kevätkaudella sankarisählyturnauksen yläkoululaisille, kesäleirimme Hyvinkäällä ja sankarigolftapahtuman yrityskumppaneillemme. Nyt nämä kaikki kolme tapahtumaa ovat onnistuneesti takanapäin. Voin olla ylpeä osaavasta henkilöstöstäni, yhteistyökumppaneistamme ja kaikista niistä ihmisistä, jotka osallistuivat ko. tapahtumiin. Ilman heitä tapahtumat eivät olisi onnistuneet. Syyskaudella juhlistamme vielä juhlavuottamme kahdella eri tapahtumalla. Olemme mukana elokuussa Red Carpet elokuvafestivaaleilla ja mm. siihen liittyvän golftapahtuman hyväntekeväisyyskohteena. Syyskuun 26. päivä järjestämme Hyvinkääsalissa sitten juhlavuoden päätapahtumamme; Päihde- ja mielenterveysseminaarin teemalla ”Yhdessä – ei yksin”. Seminaari on maksuton kokopäivä seminaari, josta saa lisätietoja verkkosivultamme. Olen täysin varma siitä, että tästä seminaarista tulee upea tapahtuma.   

Henkilökohtaisella tasolla alkuvuoden merkittävin tapahtuma oli esikoispoikani avioituminen toukokuussa. Meillä oli hieno hääjuhla Kankaisten tilalla Hämeenlinnassa ja tilaisuudesta jäi paljon upeita muistoja. Pidin myös puheen hääparille, joka hieman meinasi jännittää minua, mutta lopputuloksesta tuli juuri sellainen kuin pitikin. On mahtavaa nähdä kuinka jälkikasvumme löytää paikkansa maailmassa ja olla mukana heidän elämässään. Minun on palattava vielä ajatuksissani kevätkauden kaukalopallon huipennukseen, sillä tästä tuli minulle henkilökohtaisesti ehkä kaikkien aikojen kovin. Helsingin avoimen sarjan mestaruus tuli joukkueelleni näytöstyyliin ja tässä sarjassa vein pistepörssin voitonkin 120 pisteellä (23 ottelua). Osallistuin lisäksi kolmen eri ikämiessarjan SM-kisoihin ja näistä jäi käteen SM-kulta (M55) ja SM-hopeat (M45 ja M50) sarjoista. Harjoitteluni onnistui ja pelasin myös todella paljon viime talvena. Tästä on hyvä jatkaa ja yrittää parantaa.

Alkavaa kesälomaani odotan todella innolla. Tuntuu, että olen loman tarpeessa ja nyt on annettava aikaa itselle sekä perheelleni enemmän. Isompia lomasuunnitelmia ei vielä ole, mutta varmuudella niitäkin alkaa tulemaan. Elokuun alussa palataan virkeänä työtehtävien pariin ja siitä sitten kohti loppuvuotta.

Oikein hyvää ja rentouttavaa kesää kaikille!

Terveisin,

Henrik Norrena