Kevät jo kurkistelee ja valoa näkyvissä

Vuosi 2023 on jo hyvää vauhtia kääntymässä maaliskuun puolelle. Järjestössämme vuosi on käynnistynyt aiemmista vuosista poiketen varsin vauhdikkaasti. Heti toimintavuoden aluksi palkkasimme ensi kertaa palkkatuen turvin järjestöömme viestinnän kehittäjän osa-aikaisella työsopimuksella. Alexander Smal aloitti meillä 2.1.2023 ja tämän yhteistyökuvion mahdollisti osaltaan yhteistyökumppanimme Kehityspiikki Koulutus Oy, joka kustantaa palkkauskustannuksista osan Alexanderin työpanosta vastaan. Tätä kirjoittaessa Alexander on jo päässyt mukavasti työhönsä kiinni.

Järjestömme operatiivinen toiminta päihdeoppituntien osalta on ollut lähes 75 % vilkkaampaa kuin viime vuonna tähän aikaan. Suurin syy on se, että viime vuonna käynnistynyt Pidä Pääsi -koulukiertue Keski-Uudenmaan hyvinvointialueella jatkuu täyttä vauhtia kevätlukukauden aikana. Iloksemme muitakin kouluvierailuja on ollut kiitettävästi ja vierailimme mm. Educa-messuilla Helsingissä tammikuun lopuilla. Kevät on järjestössämme eri tapahtumien sesonkiaikaa, jolloin niitä suunnitellaan ja toteutetaan kiivaaseen tahtiin. Tulossa olevia tapahtumiamme ovat mm. päihdekuplatapahtumat (Hyvinkää, Mäntsälä), sankarisählyturnaus Hyvinkään yläkouluille ja sankarigolftapahtuma.

Tänä vuonna järjestömme juhlistaa 25. toimintavuottaan teemalla ”Vartti Vuosisataa”. Tulemme julkaisemaan huhtikuussa 2023 tämän juhlavuotemme ohjelman ja kertomaan suunnitelmistamme lisää. Tässä vaiheessa voin vain todeta, että huikeita juttuja on tapahtumassa. Virallinen juhlapäivämme on syyskuun 24. päivä. Juhlavuotemme huipentuu suunnitellusti tulevaan syyskauteen.

Henkilökohtaisesti tämä käynnistynyt vuosi on merkittävä tietenkin juhlavuotemme vuoksi, mutta myös siksi, että jatkan kansainvälisiä koulutuksiani EU:n International Drug Policy ohjelmaan kuuluvan koulutuksen myötä. Koulutuskokonaisuus koostuu kolmesta viikon kestävästä moduulista, joissa on eri teemat huumetyön sektorilta. Ensimmäisessä osassa maaliskuussa pohditaan tieteen näkökulmasta eri päihteitä, käyttäytymistä ja addiktioita.  Toisessa jaksossa kesäkuussa keskitytään huumepolitiikan rooliin näkökulmana terveyden, ihmisoikeuksien ja turvallisuuden huomioiminen. Koulutuksen päättävä jakso lokakuussa pyrkii löytämään ratkaisuja käytäntöön arvioinnin, monistamisen ja hyvien käytäntöjen hyödyntämisen kautta. Odotan todella innolla tätä koulutusta ja uusia ihmisiä, joita tapaan siellä.

Vapaa-aikani osalta kulunut vuosi on myös alkanut varsin suotuisasti. Viime vuoden syksyllä alkaneet kaukalopallopelini ovat lähestymässä loppuhuipennuksiaan sekä paikallisten sarjojen että SM-lopputurnausten myötä. Olen harjoitellut ja pelannut enemmän kuin vuosiin, mikä on tuntunut todella hyvältä. Tennis on yksi intohimoistani ja sitä on jälleen pelattu perustamani Stay Strong -turnauksen muodossa. Vuonna 2015 päätimme kahden kaverini kanssa, että pelaamme joka vuosi turnauksen pitääksemme itseämme kunnossa ja tavataksemme toisiamme säännöllisesti. Sovimme 10 vuoden sopimuksen ja nyt olemme pelanneet näitä kisoja jo kahdeksana vuotena perätysten. Aivan mahtavan hienoa ja olemme onneksemme kaikki pysyneet terveinä ja hyvä vireisinä.

Tulevana keväänä esikoispoikamme Niklas astelee avioliittoon avopuolisonsa kanssa. Ilmoittauduin pitämään tässä tilaisuudessa puheen hääparille, jota jo olen hieman hahmotellutkin. On hienoa seurata oman jälkikasvun edesottamuksia ja myös lastenlapsemme tekemisiä. Näihin aurinkoisiin tunnelmiin päätän tämän kirjoitukseni ja toivon kaikille innostavaa kevään odotusta ja vuotta 2023!   

Terveisin,

Henrik Norrena