Minna Karhunen jatkaa puheenjohtajanamme, juhlavuoden humua vuosikokouksessa.

Eilen (25.4.) järjestettiin Elämäni Sankari ry:n vuosikokous Hotelli Sveitsin tiloissa. Yhdistyksen hallitus päätti yleisesti toimintaan liittyvistä asioista, mutta tärkeimpänä siitä, että nykyinen puheenjohtaja Minna Karhunen, jatkaa myös tulevaisuudessa Sankareiden puheenjohtajana. Hallituksen muut jäsenet varajäsenineen jatkavat edellisvuoden tapaan tehtävissään. Tästä vuosikokouksesta käynnistyy myös yhdistyksen 25. toimintavuoden juhlinta.

Meneillään on siis Elämäni Sankari ry:n toiminnan 25. vuosi, joten on aihetta juhlaan ja seuraavaksi vähän raotetaan tulevan kesän ja syksyn ohjelmaa Sankareiden puolelta.

Juhlavuoden ensimmäisenä tapahtumana eteen tulee Sankareiden 16.5. järjestämä ”Yläkoulujen sankarisählyturnaus” joka on järjestyksessään jo kymmenes kerta, kun se järjestetään. Turnauksessa eri yläkoulujen luokkajoukkueet ottavat mittaa toisistaan hyvähenkisessä kilpailussa.

Noin turnauksen puolivälissä luovutamme juhlallisin menoin Hyvinkään kaupungin opetuspäällikkö Mika Heikuralle Sankaristipendit, Jarno Saarisen muistorahastosta. Sankaristipendien arvo kipuaa tänä vuonna n. 1500 euroon, josta on suuri kiittäminen yhteistyökumppaneita ja lahjoittaneita. Erityiset kiitokset menevät Ventoniemen Sora Oy:lle, joka osallistui näiden stipendien lahjoitukseen huomattavalla summalla Jarno Saarisen muistorahaston kautta.

Seuraavana juhlavuoden ohjelmanumerona ja varsinaisen kesän avaustapahtumana toimii 5.-9.6. järjestämämme Sankarisporttileirin ensimmäinen leiriviikko tämän kesän osalta. Tämä on jo 34. nuorille järjestämämme leiriviikko, kun taas järjestyksessään 35. leiriviikko, eli tämän kesän 2. leiriviikko järjestetään myöhemmin 31.7.-4.8. Sporttileirit järjestetään yhteistyössä Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu ry:n ja Hyvinkään kaupungin kanssa Martin liikuntahallilla.

Sankarisporttileirien perimmäinen ajatus on ollut tarjota Hyvinkään ja lähialueiden perheille mahdollisuus tuoda lapsi päivähoitoon viikoksi, jossa lapsesta pidetään hyvää huolta. Leirien lajiohjelma on tänäkin vuonna hyvin monipuolinen ja perinteisesti viikon viimeinen leiripäivä vietetään Sveitsin uimalan mahtavissa puitteissa.

Tänä vuonna on luvassa isot kesäleirit, sillä lapsia on ennusteiden mukaan tulossa paljon. Lapsien suuri määrä tarkoittaa myös sitä, että pääsemme työllistämään nuoria enemmän kuin edellisinä kesinä. Hakijoita on ollut jo paljon näille leireille ohjaajiksi, mikä on aina hienoa nähdä, sillä nuorten panos leiriohjaajina on isossa roolissa leirien onnistunutta toteutusta ajatellen.

 

Leiriohjaajien osalta olemme saaneet myös tukea Osuuspankin järjestämästä ”Kesäduuni OP:n piikkiin” -kampanjasta, jonka kautta olemme saaneet tuetut paikat neljälle leiriohjaajalle. Kampanjassa Uudenmaan Osuuspankki tarjoaa työn-antajana toimivalle yhdistykselle tuen nuoren työllistämiseksi. Kun yhdistys palkkaa nuoren, OP maksaa yhdistykselle nuoren palkan kahdeksi viikoksi. Kampanja on osa OP:n vastuullisuustyötä ja tavoitteena on työllistymisen rinnalla tukea nuorten taloustaitojen oppimista.

 

Sankarigolf -tapahtuma toteutuu pian ensimmäisen Sankarisporttileirin jälkeen, joten kesän alkuun riittää meillä tekemistä. Vuorossa on historian 21. Sankarigolf -kisa. Perinteisen Sankarigolfin rinnalla pelataan vuosina 2021–2023 Sankarigolf-Tour, jonka voittajaksi selviytyy eniten pisteitä kerännyt joukkue. Pisteet muodostuvat kolmen eri osakilpailun sijoitusten perusteella. Tourin ensimmäinen osakilpailu pelattiin Nurmijärvellä 2021, toinen Hirvihaarassa 2022. Kolmas ja viimeinen osa Touria pelataan Hyvigolfilla 16.6.2023 osana Sankareiden 25. juhlavuoden kokonaisuutta. Tänä vuonna pääsemme palkitsemaan erikseen Tourin kolme parasta joukkuetta ja voittajajoukkueen upealla
pokaalilla.

Sankarigolf-Touriin pääsee vielä mukaan, vaikka ei olisi osallistunutkaan jokaiseen osakilpailuun. Lisätiedot kilpailuista Henrik Norrena p. 040 535 9495, henrik@elamanisankari.fi

RedCarpet Film Festival, joka järjestetään Hyvinkäällä 24.-27.8., toimii hienosti syyskauden avajaisroolissa juhlavuoteemme liittyen. Olemme tänä vuonna RedCarpet Golf -tapahtuman hyväntekeväisyyskohde siihen liittyvässä hyväntekeväisyyshuutokaupassa, jonka tuotot ohjataan toimintamme tukemiseksi. Olemme mukana Film Festivalin juhlavassa gaalatilaisuudessa, jossa saamme suuren kunnian jakaa tapahtuman  ”Läpimurto”-palkinnon.

 

Viimeisenä, muttei missään nimessä vähäisimpänä, olemme järjestämässä valtakunnallista päihde- ja mielenterveysseminaaria 26.9. Hyvinkääsalissa. Tapahtuma osuu hienosti yhdistyksemme vuosipäivän läheisyyteen. Seminaarin teemana on ”Yhdessä – Ei yksin” ja olemme haalineet jo seminaariin puhujiksi alan meritoituneita tekijöitä, joten puhujakattaus on monipuolinen ja varsin laadukas. Järjestämme myös toimijatorin Hyvinkääsalin tiloissa, jossa osallistuvat toimijat pääsevät esittelemään omaan toimintaansa ja/tai järjestämään muuta pientä ohjelmaa. Seminaarin päätteeksi järjestömme palkitsee huomionosoituksin toimintaamme tukeneita ja ansioituneita tahoja.

Tämä seminaari on syksyn ohjelmanumero, johon Sankareiden 25. juhlavuoden juhlistaminen huipentuu ja kiitämme jo nyt osallistuvia yhteistyökumppaneitamme toteutuksen mahdollistamisesta.

 

Somekanavillemme päivittyy toimintavuoden aikana ajankohtaista tietoa kaikesta toiminnastamme ja erityisesti juhlavuoteen liittyen. Pysykää siis kuulolla.