Harrastamisen Suomen malli käynnistyi Hyvinkäällä – Sankarit mukana liikunnallisen kerhotoiminnan toteuttajana

Lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistäminen on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Liikunnan vähentymisestä on havaittu negatiivisia signaaleja, pelkästään koronapandemian myötä yli 20 000 nuorta on pudonnut ohjatun harrastustoiminnan parista urheiluseuroista.

Harrastus tuo elämään runsaasti hyviä asioita: Mielekästä tekemistä ja virkistystä normaaliarkeen, onnistumisen elämyksiä ja uusien taitojen oppimista, yhteisöllisyyttä ja uusia kavereita. Vain kokeilemalla selviää, mikä harrastuksista on se itseä inspiroiva juttu. Parhaimmillaan harrastus sytyttää kipinän, tempaisee kunnolla mukaansa ja kantaa mukanaan jopa loppuelämän ajan, kenties urheilijanpolulle saakka.

Harrastamisen Suomen mallin tavoitteena on, että jokainen lapsi ja nuori löytää itselleen mieluisan ja maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteydessä. Elämäni Sankari ry on mukana talkoissa ja toteuttaa viikoittain Hyvinkään eri kouluilla pyörivää liikunnallista kerhotoimintaa, toiminnan painottuessa salibandyyn ja muihin palloilulajeihin.

Ensimmäinen kerho pidettiin eilen Aseman koululla ja tekemisen meininkiä riitti!

Tutustu Harrastamisen Suomen malliin tarkemmin osoitteessa: https://harrastamisensuomenmalli.fi/

Kannustetaan yhdessä lapset ja nuoret harrastustoiminnan pariin!