Etänä ja välillä ihan livenäkin

Vuoden 2021 ensimmäinen kolmannes alkaa pian olla tehtynä. Vuoden alku on ollut edelleen haastavaa ja rikkonaista koronapandemiasta johtuen. Maaliskuun alusta aloitimme etätyöskentelyn samassa rytmissä vallitsevan sulkutilan kanssa ja tällä tiellä olemme yhä edelleen. Maaliskuusta muodostui kuitenkin antoisa kohtaamistyömme osalta, kun saimme tapahtumiamme toteutettua varsin hyvin. Hyvinkäällä 2000-luvun alkupuolella käynnistämämme Päihdekupla -tapahtuma järjestetään kaupungin 6. luokille vuosittain moniammatillisena yhteistyönä ja tänä keväänä toteutimme sen etäyhteyksin. Tapahtuma säilytti monipuolisuutensa useiden eri toimijoiden ansiosta ja onnistuimme Veera von Hertzenin johdolla koordinoimaan tapahtuman oikein mainiosti.

Muitakin kohtaamisia on järjestetty ja olemme toteuttaneet laajat markkinointitoimet liittyen palveluihimme. Käynnissä olevat kampanjamme ”Koti on tärkein” ja valmentajien verkkokoulutusmateriaali ovat edenneet hyvin. Näistä löytyy lisätietoa verkkosivuiltamme. Järjestömme valmistautuu parhaillaan tulevaan vuosikokoukseensa, joka sekin pidetään viime vuoden tapaan verkossa. Valmistaudumme myös tulevan kesän kesäleireihin, joista teemme päätöksiä huhtikuun alussa. Olemme mukana jälleen OP-kesäduunikampanjassa, jonka avulla työllistämme tänäkin vuonna meille kaksi nuorta kesätöihin. Tämä haku on avoinna 15.3.-18.4.2021 välisen ajan.

Järjestömme pitkäaikainen Sankarigolf -tapahtuma uudistuu tänä vuonna oikein kunnolla. Perinteisen kilpailumme ohella pelaamme kolmen osakilpailun Sankarigolf-Tourin vuosina 2021–2023. Yhteistyökentiksemme lähtivät Nurmijärvi Golf, Hirvihaara Golf ja Hyvinkään Golf. Ensimmäinen tapahtuma järjestetään tiistaina 3.8.2021 Nurmijärven isännöimänä. Sankarigolf-Tourin voittajaksi kruunataan vuonna 2023 joukkue, joka on kerännyt eniten pisteitä kolmesta pelatusta osakilpailusta. Pisteet määräytyvät sijoitusten perusteella. Tähän Sankarigolf-Touriin voi osallistua ilman, että sitoutuu kaikkiin kolmeen osakilpailuun. Tämän tapahtumamme uudistaminen ja valitut yhteistyökentät liittyvät uuteen strategiaamme laajentaa toimiamme KEUSOTE -kuntayhtymän alueella lähivuosina.

Koronatilanne mietityttää kyllä meitäkin. Erityisesti lasten ja nuorten jaksamisen puolesta olemme huolissamme. Tehdyt rajoitukset ja muut sulkutoimenpiteet ovat kurittaneet erityisesti nuorisoa, kun mm. heidän harrastamiseensa on puututtu kovalla kädellä. Talven aikana olen kuullut useista tilanteista, joissa lapsi/nuori on päättänyt kokonaan lopettaa harrastuksensa. Näen tässä ison uhkatilanteen, jonka seuraamukset tulevat vielä eteemme. On arvioitu, että jopa 25.000 nuorta olisi jättänyt harrastuksensa tämän pandemian aikana. Tätä kirjoittaessa emme tiedä kykenemmekö esimerkiksi kesäleirejämme järjestämään ollenkaan, mutta valmistelutyömme leirien parissa on kuitenkin käynnissä. Pyrimme toteuttamaan kaksi kesäleiriämme suunnitellusti lasten ja nuorten liikkumista ja hyvinvointia lisätäksemme.


Myös henkilökohtaisessa elämässäni mieltäni rassaa harrastustoimintojen pysäyttäminen. Nyt jo toisen kerran peräkkäin kaukalopallokautemme on keskeytynyt ja SM-kilpailumme peruuntuneet. Liikuntaa en silti ole jättänyt, on vaan ollut pakko keksiä muunlaista tekemistä. Etätyöskentelyssä on äärimmäisen tärkeää muistaa jaloitella, pitää taukoja ja käydä vaikka tekemässä pieni liikuntatuokio päivän aikana. Tästä olen hankkinut kokemuksia ja voin lämpimästi suositella tätä muillekin.

Tulevan kesän suunnittelu on perheemme osalta vielä vaiheessa tästä tautitilanteesta johtuen. Kovasti toivon, että kesäkaudella asiat muuttuisivat parempaan suuntaan. Perheessämme on luvassa myös valmistumisjuhlia, kunhan niitä saadaan taas järjestää. Palaan näihin asioihin sitten seuraavissa blogeissani. Kovaa vauhtia mennään kesää kohti.   

Liikunnallista kevättä kaikille!

Henrik Norrena